Chat with us, powered by LiveChat

Så var vi nordiska mästare i förpackning på nytt. Via vår kostnadseffektiva, tidsbesparande och miljövänliga förpackningslösning SimpleSphere har vi tagit hem Scanstar, det nordiska mästerskapet i förpackning.

Scanstar

Det ligger mycket arbete bakom framtagningen av SimpleSphere och det är verkligen roligt att se när det hårda och tidskrävande arbetet uppmärksammas och uppskattas. Vi är stolta och glada över resultatet som utöver en mycket nöjd kund och en förbättrad miljösituation nu även gett oss den fina stjärnan från Scanstar.

BAKGRUNDEN

I nära samarbete med Volvo Cars och Mondi Wellpappe Ansbach har vi tagit fram förpackningslösningen SimpleSphere. Förpackningslösning används vid transporter av motorhuvar från Sverige till Kina. Tidigare skickades motorhuvarna i träemballage som innebar stora påfrestningar för personalen, miljön, ekonomin och inte minst effektiviteten på anläggningarna. Arbetet som krävdes vid resning, montering och nedmontering av emballaget involverade tunga lyft, spikborttagning, skruvdragning och andra betungande och tidskrävande förlopp.

RESULTATET

Med hjälp av SimpleSphere har vi kunnat reducerat hanteringstiden kraftig, både före och efter transport och vi har på samma gång också eliminerat det tunga och krävande arbetet som tidigare belastade personalens hälsa. Vidare har förpackningslösningen sänkt omkostnaderna, frigjort ytor och personal hos Volvo Cars och minskat miljöpåverkan kraftigt genom introduktionen av ett helt nytt sätt att hantera rostskydd, containeranpassning och genom användningen av lättare och bättre material.

SimpleSphere är en revolutionerande förpackningslösning som lyckats förbättrat förpackningsprocessens alla steg.

JURYNS MOTIVERING

“Very efficient transport packaging solution for delivering car parts. This cost-efficient solution is easy to work with, you don’t need tools to open it and also the handling system is good and modern. The package saves storage space when not erected and also when filled with the car parts. Packaging material is good for recycling, it’s mainly cardboard and parts made from VCI and plastic foam are easy to take away. The package also improves ergonomics.” – From the Scanstar Jury

FRAMTIDEN

Stjärnan från Scanstar inbringar inte bara stolthet och glädje utan ger oss också möjlighet att delta i Worldstar, världsmästerskapen i förpackning. Vi kommer givetvis även att delta i Worldstar och med risk för att låta lite väl stöddiga tror vi att vår förpackningslösning har goda chanser att ro hem en stjärna även där. Vår största utmaning nu blir att framhäva och förklara förpackningslösningens alla olika unika och smarta fördelar för den internationella juryn.