Chat with us, powered by LiveChat

APAK – Världsmästare i förpackning

Vi har gjort det igen! APak AB har vunnit Worldstar, världsmästerskapen i förpackning, med de två skräddarsydda förpackningslösningarna, Miljöboxen och Protector Bags. Bakom tävlingen och den prestigefyllda utmärkelsen står förpackningsorganisationen World Packaging Organisation (WPO), som årligen utser världens främsta förpackningslösningar.

Miljöboxen

Tillsammans med infästningsdistrubitören Arvid Nilsson AB har aPak AB tagit fram branschens första kartongförpackningen som tål vatten. Tack vare en unik vikning, avsaknad av skurna kanteri konstruktionens botten och sidor, samt en laminerade yta, klarar Miljöboxen att lastas tungt och stå ute i regn under flera veckor utan att ta skada. Miljöboxen väger ungefär en tredjedel av en motsvarande plastförpackning och med sin vikbara konstruktion tar den endast upp en bråkdel av ytan under förvaring och transport.

Protector Bags

Med den ”brevliknande” förpackningslösningen Protector Bags har aPak ökat effektiviteten, minskat arbetsbördan och sänkt omkostnaderna för Volvo Group Trucks Operations med mer än 70%. Genom kraftig materialreduktion, en lättare konstruktion, en halvering av antalet transporter och genom den nu mera plastfria och till 100% återvinningsbara produkten har
Protector Bags också minimerat miljöåverkan.